Haags Retail Blog

De eerste editie van de Pitchwedstrijd, een initiatief van het Haags Retailpunt, is met vijf winnende concepten een groot succes.

Meer info

Gemeente Den Haag presenteert nieuwe Retail Infographic Den Haag.

Meer info

Leer alles over de nieuwste technologieën en innovaties voor de winkel van de toekomst!

Meer info

De HRP Retailprijs is vernieuwd. Het is dit jaar een pitchwedstrijd om nieuwe activiteiten of evenementen in winkelgebieden nog leuker, gezelliger, lucratiever te maken. Dus, winkelgebieden en creatieve bureaus: DOE MEE en maak kans op een prijs van max. € 2.500.

Meer info

Thema & Netwerken 'Vernieuwende retailconcepten' op 20 juni jl. gemist of wil je de presentaties nog een keer doornemen?  

Meer info

Beste retailer,

We nodigen je graag uit voor de bijeenkomst van het Haags Retailpunt op dinsdag 20 juni a.s.: 

Thema & Netwerken "Vernieuwende retailconcepten"
Aanvang: 18.30 uur (inloop vanaf 18.00 uur met een broodje)
Locatie: Speakerscorner, De Haagse Hogeschool (Johanna Westerdijkplein 75)

Meer info

Bent u ondernemer en op zoek naar groeikansen? Dan mag u het MKB Groei Event Den Haag op dinsdag 13 juni a.s. in het World Forum niet missen!

Meer info

Wil jij graag voor jouw winkel aan de slag met je online strategie? Lees dan verder!

Wanneer?  
15 mei 2017, van 09.00 - 12.00 uur
Locatie?     
Haagse Bluf 38
Voor wie? 
Non-food ondernemers

Meer info

Het Zeeheldenkwartier is goed bezig. Er is een online collectief opgezet om ervoor te zorgen dat ondernemers online goed zichtbaar en vindbaar zijn. Want als je online beter zichtbaar bent, zijn consumenten ook eerder geneigd om een winkelier ‘offline’ te bezoeken. Wij gingen langs bij een vergadering van het Zeeheldenkwartier om hier meer over te weten te komen.

Meer info

Den Haag kleurt inmiddels aardig rood, geel en blauw. Doe ook mee met het Mondriaan-jaar! Door het grote succes zijn er geen Mondriaan-toolkits meer beschikbaar!

Meer info

CBS en de Kamer van Koophandel hebben hun krachten gebundeld. Dit heeft geleid tot een mooi, nieuw product voor ondernemers: de locatiescan.

Meer info

23 februari vond in het centrum van Den Haag het eerste Retailinnovatie Festival plaats, een initiatief van de Retailinnovatie-Agenda.

Meer info

Ondernemers in de Aert van der Goesstraat en omgeving starten een bedrijveninvesteringszone. In de Frederik Hendriklaan hebben ondernemers gekozen de bestaande Haagse bedrijveninvesteringszone met 5 jaar te verlengen. Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens, maakte dat woensdagavond 15 februari 2017 in Brasserie Berlage in het Statenkwartier bekend.

Meer info

Van alle bestedingen aan producten van consumenten uit de Randstad komt 11,9 procent terecht bij webwinkels. Online is daarmee goed voor 5,2 miljard euro omzet, meer dan alle bestedingen in de winkels van de hele gemeente Amsterdam bij elkaar. Dat blijkt uit het Randstad Koopstromenonderzoek 2016 van I&O Research en DTNP, waarvoor onder meer ruim honderdduizend enquêtes zijn afgenomen.

Meer info

Smart Shopping Den Haag en Haagse Hogeschool lanceren project ‘Haal meer uit uw social media’

Meer info

Op maandag 23 januari heeft wethouder Karsten Klein in de Haagse Bluf de "Mondriaan Toolkit" gelanceerd waarmee winkeliers en horecaondernemers hun etalage kunnen aankleden in Mondriaan stijl.

Meer info

De Haagse Hogeschool en Smart Shopping starten een grootschalig Social Media project. In februari gaan 100 studenten in teams van 4 met ondernemers en winkelgebieden aan de slag.

Meer info

Meer info

In de Nobelstraat in het Hofkwartier is een nieuwe gratis bewaakte fietsenstalling voor 500 fietsen geopend. In ditzelfde pand zit eveneens de vernieuwde conceptstore Collectiv. Wethouder Tom de Bruijn (Financien, Verkeer, Vervoer en Milieu) opende zaterdag 10 december de fietsenstalling. Klik hier voor een impressie.

Meer info

Zeven bestaande Haagse bedrijveninvesteringszones, de winkelgebieden Badhuisstraat, City Center Den Haag, Van Hoytemastraat, Reinkenstraat, Vruchtenbuurt, Zeeheldenkwartier en het bedrijventerrein ZKD (Zichtenburg-Kerketuinen-Dekkershoek), hebben ervoor gekozen om weer een nieuwe periode van vijf jaar als bedrijveninvesteringszone in te gaan.

Meer info

De winkelgebieden Betje Wolffstraat en Zeeheldenkwartier hebben de Haagse HRP Retailprijs 2016 gewonnen. De HRP Retailprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan twee Haagse ondernemersverenigingen die het beste idee hebben om hun winkelgebied beter op de kaart te zetten.

Meer info

Eerste Haagse winkelier aan de slag met demo

Meer info

Lunchrooms die ook vintage meubels serveren? Een rariteitenkabinet waar opgezette vlinders knipogen naar lammetjes op sterk water? 

Meer info

De tien finalisten van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2016 zijn bekend en de Haagse Van Hoytemastraat is in de race voor de titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland 2016’.

Meer info

Gemeente Den Haag samen met 16 partners initiatiefnemer landelijke Retailinnovatie-agenda.

Meer info

De samenwerking tussen het programma Smart Shopping, onderdeel van het Haags Retailpunt, en Den Haag Marketing werpt zijn vruchten af.

Meer info

Op 2 en 3 september jl. vormde het WTC The Hague het decor voor de KvK Hackathon. 

Meer info

Creëer jij met data oplossingen voor concrete challenges? Laat je uitdagen om slimme oplossingen te bouwen en ding mee naar de €40.000,- aan prijzengeld!

Meer info

Biesieklette Loyalty Card heeft de eerste editie van de Smart Hospitality Challenge gewonnen

Meer info

Op vrijdag 24 juni stond de Haagse binnenstad in het teken van de inmiddels welbekende ShoppingNight. 

Meer info

Op 24 mei heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met de concept verordening straathandel en de verordening incidentele private markten. 

Meer info

Als onderdeel van de landelijke pilot van Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) is gemeente Den Haag onlangs gestart met de pilot Mengfuncties. Hiervoor zijn zes Haagse ondernemers geselecteerd die een jaar lang mogen experimenteren met het mengen van horeca en retail.

Meer info

Meer info

Meer info

Meer info

Meer info

Zoeken