Ondernemen is tof. Maar kan soms als eenzame, eh, business aanvoelen. Bijvoorbeeld als je voor de 23e keer het marketingwiel blijkt te hebben uitgevonden. Of wanneer je ontdekt dat jouw wiel beduidend vierkanter is dan dat van anderen. Wat zijn nu eigenlijk de best practices op het gebied van bijvoorbeeld marketing of merchandising? Hoe betrek je klanten intensiever bij je activiteiten? Waar gaan ze kikker-breed van glimlachen? En waar worden ze gezond hebberig van?

Storey, een initiatief van Haags Retail Punt, maakt een eind aan onderneemzaamheid. Hoe? Door ondernemers elkaar te laten trakteren op een rondje van de zaak. Oftewel: door ondernemers bij elkaar mee te laten draaien. En, vooral, door ze van elkaar te laten leren. Daar wordt iedere ondernemer blij van!

What’s the Storey?

Iedere storey is het verhaal van een ondernemer. Waar ze goed in zijn. Hoe ze dat zijn geworden. Maar ook: waar ze nog veel beter in willen en kunnen worden. Solo, maar vooral door kennis en ervaring met collega-ondernemers te delen. Zo wordt voorkomen dat marketingwiel 24 van de vrijdagmiddagborreltafel rolt!

Project Storey start in maart lokaal, wanneer tien ondernemers een dag bij elkaar meedraaien. In april worden de insights in COMM gepresenteerd aan (landelijke) retail professionals, ondernemers en stakeholders uit de publieke sector. En in mei organiseren we verdiepende events op ondernemende Haagse hot spots.

Evenement Storey op 24 april (kosteloos)

Kom naar het evenement Storey op 24 april in Den Haag. Tijdens deze dag staan kleine en grote retailondernemers centraal. Zo vertellen Giovanni Colauto (CEO de Bijenkorf) en Simone van Trojen (CEO La Dress) hun verhaal samen met Haagse local heroes.

De aftrap wordt verzorgd door Marijke van Hees (voorzitter Retail Agenda) en dagvoorzitter Rupert Parker Brady zorgt voor een verbindende en inspirerende dag.

Meld je nu aan

Programma

10.30 uur: Ontvangst

in COMM Zeestraat 82, Den Haag

11.00 uur: Homerun

Wat kan de directeur van de Bijenkorf op winkel-inrichtingsgebied bijvoorbeeld opsteken van de gevierde Haagse ontwerper Michael Barnaart? En andersom? Welke uitdagingen moest Hop & Stork oprichter Anil Soekhoe overwinnen? En hoe kunnen die learnings worden door vertaald naar Hotel Indigo dat recent is geopend op het Noordeinde? Retailgoeroe Rupert Parker Brady neemt je mee in de verhalen van de ondernemers.

Bekijk alle sprekers

12.30 uur: Lunch

13.30 uur: City Walks

Tijdens de lunch kan je een keuze maken voor één van de City Walks. Tijdens deze tour door het Zeeheldenkwartier of de Binnenstad maak je een wandeling langs verschillende zaken. De thema’s duurzaam, design & chique worden behandeld in een korte presentatie op locatie met een drankje.

City Walk – Duurzaam

Locatie: Grote Markt
De verbouwde keuken op de Grote Markt Den Haag kan de Tesla onder de keukens worden genoemd. Deze is helemaal vrij van gas met inductie en gespecialiseerde tools. De menu's worden samengesteld met lokale, biologische producten en de gerechten worden merendeels plantaardig. Hoe pakt chef Laurens van Putten dit aan? Waarom is het zo belangrijk om lokaal bij je leveranciers af te nemen? Urbanfarmers, de Haagse stadboerderij op een dak, vertelt over deze samenwerking. ‘Vers’ voedsel komt tegenwoordig vooral van ver. Begrijp jij dat? Urbanfarmers in elk geval niet! Daarom zijn ze met de Fresh.Revolution gestart waarmee ze het ‘ongezonde’ systeem eens flink op de schop willen nemen.

City Walk – Design

Locatie: Zeeheldenkwartier
Festival Designkwartier brengt ontwerpers en nieuwsgierig publiek samen op een 3-daags design evenement in en om de Haagse wijk Zeeheldenkwartier. Verrassende routes lopen langs vele plekken waar je ontwerpers ontmoet en met elkaar in gesprek kunt gaan over hun ontwerp en het verhaal erachter. In de lokale winkels en pop-up stores koop je gelijk je favoriete ontwerp. Zakelijk leider Rene Vlemmix neemt je mee in het ontstaan van het festival. Hoe wordt dit iniatitief onarmt door de bewoners en ondernemers? En hoe gaan culturele en economische belangen samen? Dit jaar viert Designkwartier haar 5-jarig bestaan en werkt hard aan een duurzaam model voor de toekomst.

City Walk – Chique

Locatie: Noordeinde & Passage
Noordeinde in Den Haag is één van de bekendste winkelgebieden van Nederland. Naast het Paleis Noordeinde, het werkpaleis van koning Willem-Alexander, staat het chique Noordeinde in het oude centrum van Den Haag vooral bekend om de karakteristieke modeboetiekjes, galeries, antiek- en kunstzaken gevestigd in prachtige jugendstilpanden.

Hoe wordt deze route van vele exclusieve winkels doorgetrokken naar de Haagse Binnenstad. En hoe wordt deze route de afgelopen jaren aangevuld door eigentijdse boetiekshotels, multibrand- en flagshipstores en bijzondere trendy design- en interieurshops? Wim Hamming laat het je zien!

15.30 uur: Borrel

in conceptstore Collectiv, Prinsestraat 5A

Persbericht

Download persbericht