Wil je meer weten over de ondernemers die Den Haag rijk is? Wat hen inspireert en welke tip ze voor jou in petto hebben? In deze rubriek vragen we lokale ondernemers het hemd van het lijf! Om jou te inspireren en van elkaar te kunnen leren. Ditmaal gingen we op bezoek bij Redouane Boufelja van Warda Juwelier in de Schilderswijk.

Een ondernemer in hart en nieren zo blijkt al snel. Want terwijl Redouane eerst 12,5 jaar in dienst was in een winkel aan het Hobbemaplein, is hij nu al ruim 15 jaar trotse eigenaar van zijn eigen juwelier. We vroegen hem wat ondernemen in de Schilderswijk zo bijzonder maakt? “De mix van culturen”, vertelt hij met een grote glimlach. “Want dat is iets waar we trots op mogen zijn. Er zijn in de Schilderwijk meer allochtonen dan autochtonen, dat vraagt een andere manier van ondernemen en die ligt mij goed. Iedere cultuur vindt andere dingen mooi, heeft andere overtuigingen en dat zie ik dagelijks terug in mijn winkel. Ik probeer daar zoveel mogelijk op in te spelen.”

Op de vraag of hij veel samenwerkt met andere ondernemers in de wijk geeft hij aan: “Echt samenwerken doen we eigenlijk nauwelijks. Wel hebben we onderling heel veel contact, we weten wat er bij elkaar speelt en gunnen elkaar alles. Iedere ondernemer hier koopt vrijwel alles in de Schilderswijk zelf. Als ik naar de kapper ga, ga ik in de straat. En als dat dat even voor of na sluitingstijd moet vanwege mijn eigen openingstijden is dat geen enkel probleem. Ook mijn dagelijkse boodschappen doe ik in de wijk en dat geldt voor bijna iedereen hier. Het mooie is ook dat ondernemingen van generatie op generatie worden doorgezet. En dat zie ik ook terug in mijn winkel. Eerst kwam oma hier in de juwelier, nu is het de kleindochter. Dat vind ik schitterend om te zien.”

Zijn tip aan andere ondernemers? “Neem het ondernemen serieus en werk hard. Zorg daarnaast voor een goede kwaliteit en service, dan weet je zeker dat mensen terug blijven komen”.