pijlBen jij het icoon in spé van de Haagse Schoolstraat?

Haagse Helden, een initiatief van het Haags Retailpunt, maakt een kick-start voor nieuwe makers, ontwerpers en ondernemers mogelijk. Hoe? Door vier plekken met extra begeleiding in een conceptstore beschikbaar te stellen. Oftewel: je eigen winkel runnen zonder risico.

Overtuig jij de jury?

Esme SmitEsmé de Smit is begonnen met organiseren van fashion events. Nu brengt zij wekelijks creatieve dromers, denkers en doeners samen op lifestyle markten en conceptstores door heel Nederland.
Lees interview met Esmé ›

Vincent SlingerlandVincent Slingerland is trotse vertegenwoordiger van de Schoolstraat. Denk je aan deze winkelstraat? Dan denk je aan Mono: een retro stijl woonkamer gevuld met klassieke Britse modemerken en memorabilia!

Maarten Hinloopen Maarten Hinloopen heeft unieke horecagelegenheden op de Grote Markt: een stadscafé, cocktailbar, poppodium, rotisserie, stamcafé met bistro twist en sinds kort ook bedden boven een hip restaurant!
Lees interview met Maarten ›

Jolien van LangelaarJolien van Langelaar heeft veel ervaring in de retail en zet zich graag in om startende retailers te helpen. Dagelijks coacht zij studenten van de opleiding Ondernemerschap & Retail Management.

De inschrijving is gesloten. Je ontvangt een uitnodiging voor 31 januari 2019 om je idee te pitchen aan de jury. Vanaf 11 februari 2019 zijn de vier helden te bewonderen in de Schoolstraat 20.

Hoe werkt het?

De winnaars worden geselecteerd door de jury op basis van voorselectie, aan de hand van diverse criteria: onderscheidend, origineel, commercieel haalbaar en woonachtig in Den Haag. Iedere potentiële deelnemer krijgt 10 minuten om zich te presenteren voor de jury.

Wat krijg je als je wint?

  • Verkoopruimte in de winkel ‘Haagse Helden’ – onderdeel van Collectiv by Swan
  • De winkel beschikt over beperkte werkruimte en heeft geen opslag
  • Marketingaandacht via de kanalen van samenwerkende partners
  • Begeleiding van Esme de Smit – eigenaresse van Collectiv by Swan
  • Advies en ondersteuning van Haagse Hogeschool studenten
  • Operationele ondersteuning van ROC Mondriaan studenten

Wat wordt er van jou verwacht?

  • Even weken één dag aanwezig zijn in de winkel gedurende openingstijden. Op oneven weken twee dagen aanwezig zijn. Per maand wordt er een rooster gemaakt op basis van beschikbaarheid
  • 15% van de omzet ex btw afstaan aan Collectiv by Swan. Reguliere afdracht ligt tussen de 30% en 40% van de omzet ex btw.
  • De participatie wordt aangaan voor elf maanden. Er is een wederzijdse break mogelijk na drie maanden en na zes maanden.

Download het persbericht