Haagse Helden by Collective.

Esme de SmitHaagse Helden, een initiatief van het Haags Retailpunt, maakt een kick-start voor nieuwe makers, ontwerpers en ondernemers mogelijk. Hoe? Door vier plekken met extra begeleiding in Collectiv. in de Schoolstraat beschikbaar te stellen. Oftewel: je eigen winkel runnen zonder risico.

Een van de winnaars en daarmee een van onze Haagse Helden is Mortaza Amiri met zijn bedrijf Alter Skateboard Co. Skateboards, kleding, Mortaza verkoopt het totaalpakket voor de skate community (uiteraard ook los te verkrijgen).

De community van skaters in Den Haag is altijd sterk geweest. Deze kleine en gepassioneerde community heeft zijn eigen taal en cultuur en is nauw verbonden met elkaar. Skater Mortaza (oorspronkelijk een bouwkundige) is in 2016 met zijn eigen label Alter Skateboard Co. gestart vanuit zijn passie voor streetwear-, design en muziek.

Bij het ontwikkelen van zijn collecties brengt hij verschillende kunstenaars, artiesten en skaters samen, waardoor een fascinerend resultaat ontstaat van kleding, skateboards en video’s.

In Collectiv zijn deze producten te zien, te voelen en natuurlijk te horen. Zo zijn de video’s (tapes) te zien op een old school tv-tje in de winkel. Hiermee boort Mortaza een ruimere doelgroep aan dan alleen de skate community, waar Alter Skateboard Co. al bekend is.

Ook zonder skateboard onder je arm, is het de moeite waard de collectie te zien. De kleding en accessoires zijn kwalitatief van hoge kwaliteit en hebben allemaal een eigen en uniek design.

Tot dusver is het pas bij een kleine groep intimi bekend dat Mortaza zijn eigen ‘shop’ krijgt, maar dat zal nu snel veranderen. Zekere de moeite waard om de collectie van Mortaza te bekijken in Collectiv. in de Schoolstraat!