Haagse Helden by Collective.

Esme de SmitHaagse Helden, een initiatief van het Haags Retailpunt, maakt een kick-start voor nieuwe makers, ontwerpers en ondernemers mogelijk. Hoe? Door vier plekken met extra begeleiding in Collectiv. in de Schoolstraat beschikbaar te stellen. Oftewel: je eigen winkel runnen zonder risico.

Een van de winnaars en daarmee een van onze Haagse Helden is Suzanne Koops met haar Precious Plastic-project.

Mooie spulletjes maken van plastic afval. Dat is de missie van Precious Plastic Den Haag. Precious Plastic is een wereldwijd initiatief dat zich inzet voor een oplossing van het plastic probleem. De organisatie heeft op hun website geplaatst hoe iedereen zijn eigen plastic verwerkmachines kan bouwen. Dus van Afrika, China tot in Den Haag zijn hier teams mee aan de slag gegaan. In de Haagse Binckhorst zet Suzanne Koops zich samen met een sociale werkplaats, vrijwilligers en stagiaires in om met Haags afval producten te maken voor de Hagenaars.

De resultaten zijn prachtig ‘gemarmerde” bloempotjes, onderzetters, zeepbakjes en meer. Met de deelname van Precious Plastic in Collectiv is er voor het eerst een ‘echt’ verkooppunt. Suzanne is er erg blij mee.

Via een vrijwilliger werd ik op deze kans geattendeerd, dit geeft ons de kans niet alleen onze producten, maar ook het plastic probleem onder de aandacht te brengen.

Suzanne is van oorsprong industrieel productontwerper en heeft als bijzondere hobby het zelf bedenken en bouwen van machines. Met de producten van deze bijzondere machine heeft ze een transparant plastic recycling systeem gevonden om mensen te inspireren en te leren over duurzaamheid en de rol van recycling. En het is natuurlijk ook nog eens een perfect cadeautje!

Van Haags afval, door Hagenaars met passie gemaakt.