Na het succes van de HRP Retailprijs in 2013 en 2014 daagt het Haags Retailpunt wederom alle Haagse winkeliersverenigingen uit om hun meest creatieve, innovatieve en/of duurzame idee in te dienen om mee te dingen naar de HRP Retailprijs 2015.

Via het Haags Retailpunt wil gemeente Den Haag, voor het 3e achtereenvolgende jaar, een extra impuls geven aan creativiteit binnen winkeliersverenigingen. Doel is het verbeteren van uw winkelgebied op het gebied van duurzaamheid en/of innovatie.

Vorige prijswinnaars zijn onder andere BIZ Zeeheldenkwartier met het succesvolle identiteitsproject “Ik ben een Zeeheld met een passie” en Winkelcentrum Loosduinen met het Duo-Evenement, waarbij juist de betrokkenheid en samenwerking met lokale culturele en/of sportverenigingen wordt opgezocht. BIZ De Straat (Theresiastraat e.o.) heeft 2 maal de HRP Retailprijs gewonnen. Eerst met het project “Verlicht je BIZ”, duurzame verlichting in winkelgebieden, en afgelopen jaar met de “Sunbin”. Dit project heeft afgelopen week groen licht gekregen voor de vergunning, waardoor binnenkort de duurzame prullenbak in het winkelgebied geplaatst kan gaan worden.

HRP Retailprijs 2015

Heeft uw winkeliersvereniging een goed idee voor een nieuw project/product? Dien uw plan in bij het Haags Retailpunt en maak kans op één van de twee cheques ter waarde van € 7.500!

Uitgangspunten & voorwaarden

Ingediende ideeën worden beoordeeld op de volgende criteria:

  • Innovatief: vernieuwend, creatief, onderscheidend, niet eerder (op deze wijze) uitgevoerd en inspirerend voor andere winkelgebieden;
  • Economische impuls: het idee moet op zich zelf staan en een blijvend economisch effect op het winkelgebied hebben;
  • Duurzaamheid: met oog voor een positieve bijdrage aan het milieu;
  • Participatie: actieve betrokkenheid van ondernemers en andere belanghebbenden door inzet, draagvlak, betrokkenheid en/of financiële bijdrage.

Het idee moet binnen een jaar kunnen worden gerealiseerd. Het gaat dus niet om het dekken van een gat in de begroting.

Meedoen?

Ideeën kunnen worden ingediend bij het Haags Retailpunt door middel van een beknopt projectvoorstel (doel, activiteiten, planning en begroting) van maximaal 4 A-4.