Op 24 mei heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met de concept verordening straathandel en de verordening incidentele private markten. 

Tot 6 juli liggen deze stukken ter inzage en heeft u de mogelijkheid om uw zienswijzen in te dienen. Daarna worden de verordening aangeboden aan de gemeenteraad.

Deze verordeningen kunnen voor winkelgebieden van belang zijn, omdat het gaat over vergunningen voor nieuwe markten of braderieën en hoe de gemeente wil omgaan met bestaande en nieuwe straathandel in Den Haag. In de concept verordening Straathandel wordt nog geen uitspraak gedaan over locaties voor nieuwe ambulante standplaatsen.

U vindt alle informatie op de website van de Gemeente Den Haag, klik hier.

Eventuele zienswijzen kunnen tot en met 6 juli 2016 schriftelijk en digitaal kenbaar gemaakt worden.Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders en gezonden aan:

  • Dienst Stadsbeheer, Beleidsafdeling Stadsbeheer
    Postbus 12 651
    2500 DP Den Haag

Het is ook mogelijk de zienswijze per e-mail in te dienen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘Zienswijze concept verordening straathandel’ of ‘Zienswijze concept verordening incidentele private markten’.

Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de gemeente, afdeling Markten, via telefoonnummer 14 070.