Op vrijdag 24 juni stond de Haagse binnenstad in het teken van de inmiddels welbekende ShoppingNight. 

Dit jaarlijks terugkerende evenement vierde met het thema ‘Celebrations’ zijn tiende verjaardag en trok ruim 120.000 bezoekers naar de Haagse binnenstad. Traditiegetrouw waren de winkels tot middernacht geopend en werden er flinke kortingen gegeven.

Deze jubileumeditie kende een uiteenlopende programmering van activiteiten door heel de binnenstad. Naast winkelen kon het publiek ook genieten van diverse modeshows, optredens en demonstraties. Zo liet schaatser Mark Tuitert zien wat je allemaal kunt met urban skates, stonde de Grote Markstraat vol met Foodtrucks, waren er optredens van diverse DJ’s en was er een graffitikunstenaar die een enorm kunstwerk maakte boven de gevel van de Mediamarkt. Dit alles zorgde ervoor dat het nog tot na sluitingstijd druk bleef in de binnenstad.

Frank Wetters, voorzitter van de Stichting Marketing Haagse Binnenstad en initiatiefnemer van de ShoppingNight is trots op de jubileumeditie van het evenement.

Het heeft alle verwachtingen overtroffen. We zijn trots op dit resultaat dat het gevolg is van een jarenlange intensieve samenwerking tussen de ondernemers in de binnenstad en de gemeente Den Haag. Het succes kon alleen gerealiseerd worden door krachten te bundelen en samen te investeren.”

Hjalmar Prinsen, voorzitter van ondernemersvereniging

Grote Markstraat en storemanager van Marks & Spencer, bevestigt dat er goed wordt samengewerkt, ook door de winkelgebieden onderling: “Het is mooi om te zien dat de verschillende winkelgebieden elkaar steeds beter weten te vinden in aanloop naar een evenement als de ShoppingNight. Door die krachtenbundeling kunnen we elkaar alleen maar versterken en dat werkt het succes van een zo’n evenement alleen maar in de hand!”

(Foto’s: Richard Mulder)