Lunchrooms die ook vintage meubels serveren? Een rariteitenkabinet waar opgezette vlinders knipogen naar lammetjes op sterk water? 

Een top-chef die frietjes bakt? Anno nu zijn het niet de grote winkelketens, maar lokale helden die het straatbeeld bepalen. Jong van geest. Brandend van de ideeën. En stronteigenwijs. Ontdek én ontmoet de Heroes of The Hague (HOTH)!

Het winkelbeeld verandert in recordtempo. In het centrum, maar ook (juist!) in de omliggende wijken openen gepassioneerde ondernemers hun deuren. Stuk voor stuk plekken met een uniek karakter en aanbod, want in ‘one-size-fits-all’ geloven ze niet. Waar dan wel in? “In artikelen waar je zelf blij van wordt. En in het serveren van eten waar je zelf trek van krijgt. In het creëren van supertoffe plekken dus,” vertelt Lex Rijkers Meinen die het Heroes of The Hague concept met hulp van de gemeente op de kaart zet.

Heroes of The Hague?
“Is een onafhankelijk samenwerkingsverband van ambitieuze Haagse ondernemers die grofweg hetzelfde idee hebben. Namelijk dat shoppen een verrassende ontdekkingstocht moet zijn. Geen eeneiige eenheidsworstwinkels dus, maar eet-, winkel- en slaapplekken waar je een warm gevoel van krijgt. Ik ben aangehaakt, omdat ik in het Zeeheldenkwartier vergelijkbare projecten voor lokale ondernemers heb opgezet. Heroes of The Hague (HOTH) is echter breder. We willen Den Haag niet alleen profileren als een spannende en hippe stad, maar organiseren ook evenementen en faciliteren inspirerende kruisbestuivingen tussen de ondernemers.”

100 toffe plekken
Het eerste ‘statement’ is The Hague’s Finest, een knisper-verse krant waarin de 100 tofste plekken van Den Haag worden gepresenteerd. Inclusief een handig kaartje, zodat je de ideale route langs de lokale helden kunt plannen. Eline Broere shopte, at, dronk en sliep de leukste bij elkaar. “Supergaaf om te doen. Ik ben begonnen bij toffe plekken die ik al kende, bijvoorbeeld omdat ik er zelf vaak kom. Maar het echte speurwerk daarna was nog leuker.” Haar grootste ontdekking? “Dat is eigenlijk geen plek, maar de enorme passie waarmee deze lokale helden ondernemen én het enthousiasme van ons team van designers, fotografen en bloggers. Ik heb persoonlijk een enorme drang om Den Haag beter op de kaart te zetten en vind het heel bijzonder om te merken dat veel Hagenaars die drang delen.”

 

(Foto boven: Lex Rijkers Meinen en Eline Broere bij Lunchroom Haver - Micha Meijers)