In de Nobelstraat in het Hofkwartier is een nieuwe gratis bewaakte fietsenstalling voor 500 fietsen geopend. In ditzelfde pand zit eveneens de vernieuwde conceptstore Collectiv. Wethouder Tom de Bruijn (Financien, Verkeer, Vervoer en Milieu) opende zaterdag 10 december de fietsenstalling. Klik hier voor een impressie.

Biesieklette03X5637 2

De fietsenstalling en Collectiv zijn onderdeel van een innovatief Haags concept, dat een samenwerking is tussen de beheerder Biesieklette, gemeente Den Haag, het Haags Retailpunt en Collectiv. In totaal heeft de binnenstad nu negen gratis bewaakte fietsenstallingen.

Extra fietsparkeervoorzieningen binnenstad
Met de realisatie van de nieuwe stalling komt de wethouder zijn toezegging na om de capaciteit aan fietsparkeervoorzieningen in de binnenstad te vergroten. Uit tellingen blijkt dat er in het Hofkwartier 1.000 stallingsplekken te weinig zijn. Samen met ondernemers en bewoners is gekeken waar extra plekken op straat gemaakt kunnen worden en waar er plek is voor een inpandige stalling. Een van die plekken is de Nobelstraat. Met uitgangen aan de Nobelstraat en Prinsestraat/Driehoekjes bevindt de stalling zich midden in het winkel- en uitgaangsgebied.

Smart shopping-concept
De stalling is een servicestalling met een openbaar toilet, een fietsreparatiepunt, koffie- en broodjeszaak en kluisjes. Het overkoepelende concept van het 800 m2 grote pand is een 'Living Lab'. Naast de fietsenstalling bevinden zich hier namelijk ook de vernieuwde Collectiv conceptstore, flexibele werkplekken, een expositieruimte, een bagelstore en meer. Het Haags Retailpunt, dat aanspreekpunt en innovatiepartner is voor winkeliers, vestigt zich in het pand en gaat er bijeenkomsten voor ondernemers organiseren.

Openingstijden fietsenstalling
De gratis fietsenstalling is van maandag tot en met woensdag open van 7.30 tot 01.30 uur, van donderdag tot en met zaterdag van 7.30 tot 03.00 uur en op zondag van 9.00 tot 01.30 uur. De stalling is op de begane grond. Bewoners in de omgeving van de Nobelstraat kunnen voor 3,75 euro een bewonerspas kopen om hun fiets ook 's nachts of meerdere dagen achter elkaar in de fietsenstalling te laten staan. In de stalling Driehoekjes is ook een buurtstalling. Voor 7,50 euro per maand hebben eigenaren 24/7 toegang tot de stalling.

Contact
Als u vragen heeft over de stalling en de faciliteiten dan kunt u bellen met Biesieklette: 070 394 422 11 of kijken op www.biesieklette.nl. Voor de openingstijden van alle bewaakte stallingen kunt u de app van Biesieklette downloaden. 
Voor vragen over het beleid kunt u een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor vragen over Collectiv, Smart Shopping en het concept, kunt u contact opnemen met het Haags Retailpunt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..