Festival voor retailbranche na Den Haag ook in andere steden

23 februari vond in het centrum van Den Haag het eerste Retailinnovatie Festival plaats, een initiatief van de Retailinnovatie-Agenda. Onder grote belangstelling van retailers, ondernemers, vastgoed- en kennisprofessionals, beleidsmedewerkers en ontwikkelaars uit heel Nederland gaven o.a. Joop de Boer (Pop-Up City) en Niven Kunz (NIVEN & Friet District) keynote-speeches. De festivalbezoekers, organisatie en partners bespraken tevens de talloze aspecten van de toekomst van retail tijdens interactieve breakout-sessies en bezochten diverse ‘retailparels’ tijdens de winkelsafari’s. “Het is enorm inspirerend om zoveel geïnteresseerden met elkaar de toekomst van retail te zien beleven én bespreken. Dat dit eerste Retailinnovatie Festival uitverkocht was, bewijst dat het thema echt leeft in de branche. Den Haag was als ‘living lab’ voor retailinnovatie de perfecte host voor deze eerste editie. Op naar de volgende!”, aldus Karsten Klein (Wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens in Den Haag en vertegenwoordiger van de Retailinnovatieagenda).

Meer informatie: www.retailinnovatiefestival.nl

Het Retailinnovatie Festival vond plaats in de binnenstad van Den Haag, met Korzo en conceptstore Collectiv als centrale punten. De 'local heroes' in de omliggende winkelstraten en wijken als het Zeeheldenkwartier golden als inspiratieterrein, Collectiv was tevens de festival playground met een muziekprogrammering en een “tentoonstelling” van retailinnovaties. Tijdens de breakout-sessies werden onder andere thema’s als beleid & innovatie, nieuwe business- en retailmodellen, omnichannel-strategieën, medewerkers en ondernemers van de toekomst en pop-ups uitvoerig besproken. De datum en locatie van de volgende editie worden binnenkort aangekondigd.

Lancering GetOn

Tijdens de opening van het Retailinnovatie Festival lanceerde Karsten Klein tevens de tool ‘GetOn’, winnaar van de KvK Hackathon die vorig jaar plaatsvond. Na een half jaar doorontwikkelen heeft deze start-up hun tool voor retailondernemers af. Vanaf nu kunnen ondernemers met de GetOn-tool aan de slag om hun online zichtbaarheid en vindbaarheid te meten en te verbeteren.

 

Over de Retailinnovatie-Agenda

De Retailinnovatieagenda heeft als doel om innovatieve oplossingen voort te brengen voor de retailvraagstukken van nu en de toekomst. De Retailinnovatieagenda is gericht op het vergroten van ondernemersvaardigheden, zodat retailers (nog) beter voorbereid zijn op de toekomst. De innovatie zit in concrete kennis, producten, diensten, tools en concepten, maar ook in de wijze waarop deze tot stand komen. Speerpunten in de Agenda zijn “Living Labs”, kennis, technologie & vernieuwende concepten, educatie & opleiding en het faciliteren van ontmoetingen en kruisbestuivingen.