Ondernemen is tof. Maar kan soms als eenzame, eh, business aanvoelen. Bijvoorbeeld als je voor de 23e keer het marketingwiel blijkt te hebben uitgevonden. Of wanneer je ontdekt dat jouw wiel beduidend vierkanter is dan dat van anderen. Wat zijn nu eigenlijk de best practices op het gebied van bijvoorbeeld marketing of merchandising? Hoe betrek je klanten intensiever bij je activiteiten? Waar gaan ze kikker-breed van glimlachen? En waar worden ze gezond hebberig van?

Storey, een initiatief van Haags Retailpunt, maakt een eind aan onderneemzaamheid. Hoe? Door ondernemers elkaar te laten trakteren op een rondje van de zaak. Oftewel: door ondernemers bij elkaar mee te laten draaien. En, vooral, door ze van elkaar te laten leren. Daar wordt iedere ondernemer blij van!

Video's
Bekijk de inspirerende video's van de meekijkdagen:

What's the Storey?

Project Storey is in maart gestart met vier ondernemers die een dag bij elkaar mee hebben gedraaid. Op 24 april zijn de insights in COMM gepresenteerd aan (landelijke) retail professionals, ondernemers en stakeholders uit de publieke sector. Op 12 juni hebben we een verdiepend event georganiseerd op een ondernemende Haagse hot spot, Hart Beach in Scheveningen.

Fotoimpressie  12 juni:
Storey fotoimpressie

Download persbericht


Programma 24 april 2018

10.30 uur: ontvangst in COMM, Zeestraat 82

11.00 uur: start Homerun 
Wat kan de directeur van de Bijenkorf op winkel-inrichtingsgebied bijvoorbeeld opsteken van de gevierde Haagse ontwerper Michael Barnaart? En andersom? Welke uitdagingen moest Hop & Stork oprichter Anil Soekhoe overwinnen? En hoe kunnen die learnings worden door vertaald naar Hotel Indigo dat recent is geopend op het Noordeinde? Retailgoeroe Rupert Parker Brady neemt je mee in de verhalen van de ondernemers. 

12.30 uur: Lunch

13.30 uur: start Citywalk
Tijdens de lunch maak je een keuze voor één van de Citywalks. Alle Citywalks bestaan uit een wandeling en presentatie incl. drankje op locatie.

Citywalk – Duurzaam
Locatie: Grote Markt
De verbouwde keuken op de Grote Markt Den Haag kan de Tesla onder de keukens worden genoemd. Deze is helemaal vrij van gas met inductie en gespecialiseerde tools. De menu's worden samengesteld met lokale, biologische producten en de gerechten worden merendeels plantaardig. Hoe pakt chef Laurens van Putten dit aan? Waarom is het zo belangrijk om lokaal bij je leveranciers af te nemen? Urbanfarmers, de Haagse stadboerderij op een dak, vertelt over deze samenwerking. ‘Vers’ voedsel komt tegenwoordig vooral van ver. Begrijp jij dat? Urbanfarmers in elk geval niet! Daarom zijn ze met de Fresh.Revolution gestart waarmee ze het ‘ongezonde’ systeem eens flink op de schop willen nemen.

Citywalk – Design
Locatie: Zeeheldenkwartier
Festival Designkwartier brengt ontwerpers en nieuwsgierig publiek samen op een 3-daags design evenement in en om de Haagse wijk Zeeheldenkwartier. Verrassende routes lopen langs vele plekken waar je ontwerpers ontmoet en met elkaar in gesprek kunt gaan over hun ontwerp en het verhaal erachter. In de lokale winkels en pop-up stores koop je gelijk je favoriete ontwerp. Zakelijk leider Rene Vlemmix neemt je mee in het ontstaan van het festival. Hoe wordt dit iniatitief onarmt door de bewoners en ondernemers? En hoe gaan culturele en economische belangen samen? Dit jaar viert Designkwartier haar 5-jarig bestaan en werkt hard aan een duurzaam model voor de toekomst.

Citywalk – Chique
Locatie: Noordeinde & Passage
Noordeinde in Den Haag is één van de bekendste winkelgebieden van Nederland. Naast het Paleis Noordeinde, het werkpaleis van koning Willem-Alexander, staat het chique Noordeinde in het oude centrum van Den Haag vooral bekend om de karakteristieke modeboetiekjes, galeries, antiek- en kunstzaken gevestigd in prachtige jugendstilpanden.
Hoe wordt deze route van vele exclusieve winkels doorgetrokken naar de Haagse Binnenstad. En hoe wordt deze route de afgelopen jaren aangevuld door eigentijdse boetiekshotels, multibrand- en flagshipstores en bijzondere trendy design- en interieurshops? Wim Hamming laat het je zien!

15.30 uur: Borrel in conceptstore Collectiv, Prinsestraat 5A

 

Programma 12 juni 2018

De avond bestaat uit twee delen. Een rondleiding in de Surfshop en een interview met vier Haagse ondernemers.

Deel 1 - Rondleiding
18.15 uur: Ontvangst bij Hart Beach Surfshop (Vissershavenweg 55b, Scheveningen)
18.30 uur: Eigenaar Romke vertelt het verhaal achter Hart Beach
19.00 uur: Wandeling naar Hart Beach Surfschool

Deel 2 – Interview
19.00 uur: Inloop met hapje en drankje bij Hart Beach Surfschool (Strandweg 3B, Scheveningen)
19.45 uur: Rupert Parker Brady interviewt vier Haagse ondernemers
20.45 uur: Borrel