Met de Marketing Boost sprongen vooruit!
Een nieuwe uitstraling en beter op de kaart in Den Haag. Dat was de behoefte van de winkeliersvereniging van de Reinkenstraat en reden om hulp te vragen in de vorm van de Marketing Boost.

Een enthousiast team van ondernemers is aan de slag gegaan met de marketingcoaches van de Marketing Boost. Stapsgewijs is toegewerkt naar hele mooie resultaten.

Logo en payoff
Door eerst stil te staan: “Waar staat de straat voor? Wat maakt je uniek? Wie zijn je belangrijkste klanten? En hoe onderscheid je je ten opzichte van omliggende winkelgebieden?” Is een duidelijke identiteit neergezet. Vervolgens is die identiteit vertaald naar een mooi en passend logo.

Logo ReinkenstraatHet logo is afgeleid van een “gilden-schildje” dat past bij het ambachtelijke karakter van de Reinkenstraat. De payoff “Klein straatje, groot hart” staat voor klein, maar fijn. Ondernemers met hart voor de zaak, hoge kwaliteit, en vooral een heel goede sfeer en een vriendelijk karakter. En dat zijn precies de elementen die klanten waarderen en die je dus in je identiteit naar voren wil brengen.

Onder de aandacht via social media
Passend bij de doelgroep, de uitstraling van de winkels én interessante verhalen van ondernemers en bezoekers is ervoor gekozen om de straat door middel van social media op de kaart te zetten. Omdat er binnen de winkeliersvereniging kennis en capaciteit ontbreekt om dit zelf op te zetten, is er samen met de marketingcoach een “social media held” gezocht, die gaat de straat ondersteunen bij het opzetten van een professioneel instagram account.

Passende evenementen
Naast de juiste communicatiemiddelen, is ook een keuze van de evenementen van belang. In brainstormsessies met ondernemers uit de straat zijn nieuwe ideeën voor evenementen bedacht passend bij doelgroep en de pay off “klein straatje – groot hart”. Voorbeelden van deze nieuwe evenementen zijn een ‘goede doelen dag’, ‘recycle kofferbak-sale’ en ‘delen is lief festival’ bedacht.

Reinkenstraat 3