Vier creatieve ondernemers zijn uitgeroepen tot nieuwe Haagse Helden. Hiermee winnen Sowieso from trash to treasure, Alter, Precious Plastic en Lindsey van Varsseveld winkelruimte in de Schoolstraat. 

Zij lanceren binnenkort hun unieke concept bij conceptstore Haagse Helden by Collectiv: een mashup van minishops met een uniek, vaak zelf ontworpen of zelf verzameld assortiment.

Ondanks dat het geen vereiste was, hebben de meest kansrijke ondernemers allemaal een maatschappelijk of duurzaam tintje. Zo geef je zinloos plastic afval een tweede kans tot een hoogwaardig product en vind je een merk die de skateboard-, muziek en streetwearcultuur dichter bij elkaar brengt. Maar je kan binnenkort ook je oude lievelingskleding laten upcyclen tot een nieuw kledingstuk of koop je een trui of T-shirt met een boodschap, die kinderen helpt hun doelen te behalen.

De Haagse Helden zijn verkozen uit ruim 20 inzendingen, na een spannende pitch voor de deskundige jury van Esmé de Smit (eigenaresse Haagse Helden by Collectiv.), Vincent Slingerland (ondernemer in de Schoolstraat), Maarten Hinloopen (ondernemer op de Grote Markt) en Jolien van Langelaar (docent aan de Haagse Hogeschool). Onder toeziend oog van Wethouder ESB Richard de Mos hebben de winnaars het symbolische huurcontract getekend.