Gemeente Den Haag heeft speciaal voor Haagse ondernemers een website gelanceerd met (lokale) informatie over maatregelen en initiatieven naar aanleiding van het coronavirus. Daarnaast hebben MKB-Nederland, VNO-NCW en PZO-ZZP samen met de Kamer van Koophandel een coronaloket geopend voor ondernemers met vragen.

Speciaal voor Haagse ondernemers
Gemeente Den Haag heeft een speciale website gelanceerd waar Haagse ondernemers informatie kunnen lezen en met hun vragen terecht kunnen. Dit betreft (lokale) informatie over maatregelen en initiatieven naar aanleiding van het coronavirus. 
Op deze pagina vindt u tevens de meeste gestelde vragen en antwoorden van en voor ondernemers in Den Haag en een directe link naar het ondernemersloket van Den Haag. De website wordt, zodra beschikbaar, aangevuld met informatie over regelingen en maatregelen op lokaal niveau.

Oproep aan alle ondernemers: Gebruik deze website voor vragen. Op deze wijze houden we inzicht in de vragen die leven en de zorgen die er zijn. 

Organisaties als gemeente Den Haag, MKB Den Haag, koepelorganisaties en het Haags Retailpunt werken nauw samen om deze website continu up-to-date te houden.

Coronaloket
Bij het coronaloket vind je informatie die kan helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen.Het loket is ook telefonisch te bereiken via tel. 0800-2117 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). Let op: het is erg druk aan de telefoon. Een online overzicht van de belangrijkste regelingen van de overheid voor ondernemers op dit moment vind je op de website van MKB Den Haag: Informatie MKB Nederland. Daarnaast is er een compacte wegwijzer opgesteld voor ondernemers die zijn getroffen. Wat doe je als je minder werk hebt voor je personeel, tijdelijk geen inkomsten hebt als zzp’er, of bijvoorbeeld je belastingen niet op tijd kunt betalen?

Aanvullende informatie
Er is een landelijk crisisnummer voor alle vragen over het coronavirus: tel. 0800-1351. Dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 08:00 en 20:00. Vanuit het buitenland kan gebeld worden met 0031-20 205 1351.

Je kunt ook informatie vinden op de websites:
- Informatie Rijksoverheid
Informatie RIVM

Het Haags Retailpunt zal updates met aanvullingen of nieuws over de landelijke en lokale regelingen zo goed als mogelijk delen. Ook delen wij zo veel als mogelijk creatieve en inspirerende initiatieven van ondernemers waar wij allen ideeën en inspiratie uit kunnen halen. Deelt u uw kennis over deze initiatieven gerust met het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..