Op 24 maart jl. heeft een aantal organisaties een oproep gericht aan alle retailers en winkelvastgoedeigenaren in Nederland gedaan.

De situatie die ontstaan is door het coronavirus op de Nederlandse retailmarkt ontwikkelt zich snel, met steeds meer retailers die winkels sluiten en/of hun omzet drastisch zien teruglopen. Aan de andere kant maken ook veel verhuurders van vastgoed zich grote zorgen over de waarde en de cashflow van de investeringen die zijn gedaan waarbij mogelijke financieringsverplichtingen doorlopen. In een periode die zo onzeker is en waarbij liquiditeitsproblemen voor veel huurders dreigen is sector breed overleg gevoerd over de wijze waarop deze acute problematiek aangepakt kan worden. Hierbij worden belangen van huurders en verhuurders op een gebalanceerde wijze in acht genomen en wordt tijd en lucht gecreëerd om tot lange termijn oplossingen en maatwerkoplossingen te komen.

KLIK HIER om de oproep te openen en verder te lezen.

De oproep aan alle betrokken partijen in de sector om zich achter deze oproep te scharen, om samen te werken aan een toekomstbestendig retaillandschap, wordt gedaan door: 

  • Nederlandse Raad Winkelcentra (NRW)
  • Vereniging van Institutionele Beleggers in Nederland (IVBN)
  • Vastgoed Belang, vereniging van particuliere beleggers in vastgoed
  • VastGoedOverleg
  • Detailhandel Nederland (Raad Nederlandse Detailhandel, Nationale Winkelraad, CBL, ADN,ANKO, CBL, Dibevo, FGZ, INretail, KNS, Koninklijke Slijtersunie, NBOV, NOVAKA, NPMB, NSO- retail, NSV, NVER, SNF, Techniek Nederland, VBW, Vakcentrum)