Er zijn veel regelingen in het leven geroepen ter (financiële) ondersteuning van (zelfstandige) ondernemers. Maar, wat houdt een bepaalde regeling in en wanneer kom je hiervoor in aanmerking? We hebben een aantal handige websites op een rij gezet.

Gemeentelijke maatregelen
Speciaal voor Haagse ondernemers is een website gelanceerd met (lokale) informatie over maatregelen en initiatieven naar aanleiding van het coronavirus. Hier vindt u de meeste gestelde vragen en antwoorden van en voor Haagse ondernemers. Ook informatie en links met betrekking tot landelijke maatregelen staan op deze pagina. 

Oproep aan alle Haagse ondernemersRaadpleeg bovenstaande website voor uw vragen als Haagse ondernemer in crisistijd. Mocht deze website geen antwoord geven op uw vraag, stuur dan een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Welke landelijke regelingen zijn er allemaal?
De tijdelijke financiele regelingen uit het Noodpakket voor banen en economie staan in een handige infographic.
Ook heeft de Kamer van Koophandel heeft op haar website een opsomming waar je kunt checken welke regelingen i.v.m. de coronacrisis beschikbaar zijn. 

Kom ik in aanmerking voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers?
Op de website www.krijgiktozo.nl staan vragen waarbij je kunt nagaan of je in aanmerking komt voor deze regeling.

Hoe werkt de NOW-regeling in de praktijk?
De NOW-regeling (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid) is de vervanger van de Werktijdverkorting (WTV-regeling). Op het KvK Ondernemersplein wordt uitleg gegeven over deze regeling en wat de voorwaarden zijn. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) geeft op haar website advies over hoe deze regeling werkt. 

Waar kan ik mijn sbi-code checken t.b.v. de TOGS-regeling?
Op de website van de RVO kun je de SBI-codes vinden welke onder de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) vallen.

Crowdfunding
Crowdfunding is een financieringsvorm die flink groeit. Op de website van de Kamer van Koophandel kunnen ondernemers informatie vinden omtrent crowdfunding. Er wordt uitgelegd wat crowdfunding is en hoe je crowdfunding start (incl. een stappenplan). Om een goede afweging te kunnen maken, is er ook een overzicht te vinden met de verschillende crowdfundingplatforms.