CHALLENGE: Gemeente Den Haag zoekt naar passende oplossingen waarmee ondernemers geholpen worden om klanten vriendelijk te verwelkomen, waarbij de veiligheid gewaarborgd blijft en met inachtneming van de 1,5m maatregel. Zijn jullie de startup of het innovatieve bedrijf met een innovatieve oplossing?

 Doe mee met de challenge en maak kans op een deel van de €2.500 aan prijzengeld + €21.500 uitvoeringsbudget!

Haagse ondernemers in horeca en detailhandel verwelkomen meer dan graag hun klanten, maar staan ook voor een dilemma. Want hoe verwelkomen ondernemers de klant op een veilige manier, waarbij de inachtneming van de 1,5 meter worden gegarandeerd, zonder te hoeven inleveren op een persoonlijke, vriendelijke klantbenadering? Waar landelijke ketens kunnen terugvallen op het hoofdkantoor met een goed georganiseerde backoffice en marketingafdeling, staan lokale ondernemers er over het algemeen alleen voor. Lokale ondernemers zijn unieke, beeldbepalende ondernemers in zowel de binnenstad als in de buurten en wijken. 

Om lokale ondernemers te koesteren en ze een helpende hand te bieden, is de gemeente op zoek naar oplossingen waarmee ondernemers geholpen worden om klanten vriendelijk te blijven verwelkomen, maar tegelijkertijd zowel veiligheid als klantvriendelijkheid te waarborgen. Ondernemers zijn verantwoordelijk voor de 1,5 meter maatregel in de winkel en horeca, maar willen geen politieagent hoeven spelen. Hoe kan de klant zo prettig mogelijk veilig shoppen, eten en drinken?

Challenge
Gemeente Den Haag heeft het initiatief genomen om startups, innovatieve bedrijven en studenten op te roepen om met de beste ideeën en oplossingen te komen voor de uitdagingen van de Haagse detailhandel en horeca. Doel is om zoveel mogelijk goede ideeën en bruikbare oplossingen op te halen en deze samen met een groep van Haagse ondernemers te testen in de stad. Er is zowel prijzengeld als uitvoeringsbudget te winnen.

Meer weten?
Bekijk HIER de challenge voor meer informatie en de voorwaarden voor deelname. 
LET OP: In verband met de deadline is deelname niet meer mogelijk. Binnenkort meer nieuws over de uitslag van de challenge.