Per 10 augustus is er een nieuwe noodverordening van kracht die voor de horeca extra maatregelen met zich meebrengt. Dit betreft het invullen van een contactformulier door bezoekers aan desbetreffende horecagelegenheid en het verplicht reserveren voor binnen en buiten. Deze gegevens kunnen alleen door de GGD worden opgevraagd ten behoeve van beter en effici├źnter uitvoeren van het bron- en contactonderzoek.

Contactformulier
Het contactformulier moet bestaan uit:
- volledige naam;
- datum;
- aankomsttijd;
- locatie, bijvoorbeeld tafelnummer;
- e-mailadres;
- telefoonnummer;
- toestemming.

Koninklijke Horeca Nederland Afdeling Den Haag heeft een voorbeeldformulier gemaakt.

Wat zijn nu de regels?
Sinds de horeca weer open is, geldt er een aantal regels zoals:
- gezondheidscheck;
- reservering verplicht (aan de deur, telefonisch of via een website).

Per 10 augustus komen hier de volgende regels bij:
- bezoek wat gaat zitten, binnen of buiten, wordt gevraagd een contactformulier in te vullen t.b.v. het bron- en contactonderzoek van de GGD. Let op: dit is dus voor elke gelegenheid waar men binnen of buiten plaats kan nemen, maar geldt niet voor afhaalrestaurants of -punten.
- De horecaonderneming bewaart de gegevens 14 dagen en vernietigt ze daarna. De gegevens kunnen alleen door de GGD worden opgevraagd.

Belangrijk: Een onderneming waar de GGD na bron- en contactonderzoek clusters van coronabesmettingen constateert, wordt door de Veiligheidsregio Haaglanden gesloten voor maximaal 14 dagen.

Oproep gemeente Den Haag
Hierbij verzoeken wij u om uw achterban goed over de nieuwe richtlijnen te informeren en uw klanten actief te wijzen op de nieuwe maatregelen. Wij hopen dat het coronavirus zich niet verder verspreid en dat de huidige maatregelen voldoende zijn en/of kunnen worden afgeschaald binnen een aanzienlijke periode.