Wil je meer weten over de ondernemers die Den Haag rijk is? Wat hen inspireert en welke tip ze voor jou in petto hebben? In deze nieuwe rubriek vragen we lokale ondernemers het hemd van het lijf! Om jou te inspireren en van elkaar te kunnen leren. Vandaag de beurt aan: Roosmarijn van de Naaierij!

Roosmarijn is samen met Isabel trotse eigenaresse van de Naaierij. Een creatieve plek waar je workshops volgt, naaimachines huurt en leert hoe je bewust en op een duurzame manier met kleding om kunt gaan.

Hoe het begon..
“Het ondernemen is ons min of meer overkomen. Isabel gaf naaiworkshops en was steeds aan de sjouw met naaimachines. Ik was net afgestudeerd van mijn modestudie en op zoek naar een ruimte om zelf te kunnen werken. Isabel vond een antikraak pandje in de Boekhorststraat waar we mijn kledinglijn Studio Soesoe en de Zipperstudio van Isabel hebben ondergebracht in ons concept de Naaierij.”

Wat is voor jou ondernemen?
“Doen wat je leuk vindt! En erkend worden voor wat je doet. Ik had nooit bedacht om te gaan ondernemen, maar nu wil ik niet anders. Ondernemen is heel erg leuk: je passie delen met anderen, een concept ontwikkelen waarvan je merkt dat daar behoefte aan is, dat geeft echt een goed gevoel."

Hoe is het om te ondernemen in de Boekhorststraat?
“We zitten hier echt op onze plek. Nadat we binnen no time uit ons antikraak pand moesten, hebben we een kort uitstapje gemaakt naar een ander winkelgebied. Niets voor ons merkten we al snel. We misten de Boekhorststraat en de creatieve ondernemers. Gelukkig kwam er snel weer een pand vrij, waar we nu echt helemaal op ons plek zijn. We kregen een warm onthaal, werden meteen toegevoegd aan de groepsapp van de straat en aan de Facebookgroep. We spelen nu ook een actieve rol in de winkeliersvereniging. Dat is heel leuk, want zo werken we met de andere ondernemers aan het versterken van ons gebied. Iedereen pakt hierin zijn eigen rol, de één is sterk in marketing, de ander in financiën.”

Wat is jouw ultieme ondernemersdroom?
“Ik zou wel nog een Naaierij in een andere stad willen openen óf een soort Naaierij XL hier in Den Haag. Een plek waar we het nog groter kunnen aanpakken en ons concept kunnen combineren met cultuur, muziek of theaterlessen. Een kruising met het Koorenhuis bijvoorbeeld! Hoe gaaf zou dat zijn?!”

Welke tip heb jij voor andere ondernemers?
“Maak gebruik van social media. Instagram is voor ons echt the way to go. Bijna al onze bezoekers vinden ons via Instagram en blijven zo goed om de hoogte van alle ontwikkelingen. Het is een makkelijke manier om mensen mee te nemen in jouw eigen verhaal en een inkijkje te geven in jouw onderneming en jou als ondernemer.”

Laat je het ons weten als we jou binnenkort ook het 'hemd van het lijf' mogen vragen? We komen graag langs!

Foto: Robin Balou