Wil je meer weten over de ondernemers die Den Haag rijk is? Wat hen inspireert en welke tip ze voor jou in petto hebben? In deze rubriek vragen we lokale ondernemers het hemd van het lijf! Om jou te inspireren en van elkaar te kunnen leren. Ditmaal gingen we op bezoek bij Fenny en Geoffrey van Pokee Surinaamse hapjes in de Schilderswijk.

Pokee is al jaren een begrip in de Schilderswijk. Vlakbij de Haagse Markt en nu gerund door de enthousiaste Geoffrey en Fenny. Terwijl de vader van Fenny ruim 30 jaar aan het roer stond, hebben haar zwager Geoffrey en zij zelf het stokje alweer 14 jaar geleden van hem overgenomen. Een leeg pand, maar wel inclusief alle recepten en het door vader bedachte concept.

Wat maakt ondernemen in de Schilderswijk zo bijzonder?
"De diversiteit. De Schilderswijk is een wijk waar ontzettend veel culturen bij elkaar komen en waar, meer nog dan in andere wijken, het ontmoeten centraal staat. Onze klanten komen niet alleen een lekker broodje halen, maar ook om even te kletsen. Veel ondernemingen hier hebben echt een sociaal karakter."

Werken jullie veel samen met andere ondernemers?
"Ja zeker, steeds meer", geeft Geoffrey aan. "Zeker met ondernemers die ook een Surinaamse of Chinese achtergrond hebben en in dezelfde branche werken. We zoeken elkaar actief op en leren van elkaar. We zien elkaar dan ook niet als concurrenten, maar kijken juist bij elkaar de goede dingen af. Je ziet de laatste jaren dat de jongere generatie opstaat."

Op welk vlak werken jullie precies samen?
"Dat is best uiteenlopend. Maar met elkaar bespreken we vooral hoe we gezamenlijk zaken slimmer, efficiënter en soms ook goedkoper kunnen organiseren. Denk bijvoorbeeld aan de gezamenlijke inkoop van producten om zo de kosten te kunnen drukken. Maar we weten de andere ondernemers ook te vinden als wij ergens tegenaan lopen en bespreken dan hoe zij dat soort zaken oplossen."

Wat is jullie ondernemersdroom?
Beiden glunderend in koor: "dat mensen tevreden terug blijven komen". Fenny vult aan: "Dat is het mooiste compliment voor ons harde werken. Dat geeft voldoening en zorgt ervoor dat je met een goed gevoel 's avonds de deur sluit. "

Hebben jullie nog een tip voor andere ondernemers?
Geoffrey: "Vooral jezelf blijven en niet overhaasten. Ik zie om me heen gebeuren dat ondernemers te snel beslissingen nemen, zonder er echt goed over nagedacht te hebben. Maar kijk eerst even goed om je heen, gun jezelf wat tijd zodat je uiteindelijk betere beslissingen maakt."

Inspirerende en passievolle ondernemers uit de Schilderswijk! Loop eens binnen voor een kennismaking en een lekker broodje kip kerrie.