Wil je meer weten over de ondernemers die Den Haag rijk is? Wat hen inspireert en welke tip ze voor jou in petto hebben? In deze rubriek vragen we lokale ondernemers het hemd van het lijf! Om jou als ondernemer te inspireren en om van elkaar te kunnen leren. Ditmaal gingen we op bezoek bij Web van herenmodezaak Jr&Sr op de Plaats.

Het valt ons meteen op dat je, ondanks de lastige situatie waarin je net als vele retailers zit, een twinkeling in je ogen hebt, hoe komt dat?
"Omdat ik doe wat ik het liefste doe en mijn eigen zaak simpelweg een droom is die is uitgekomen. Al jong werd ik in de bruidszaak van mijn ouders aangewakkerd met het 'ondernemersvirus'. Maar liefst 15 jaar stond ik fulltime in die zaak en werkte ik nauw samen met zowel mijn ouders als mijn zus. Na een tussenstop als floormanager bij de Media Markt en als manager bij Suitable in de Haagse Bluf, kwam mijn droom uit en opende ik 2,5 jaar geleden mijn eigen zaak."

Vanwaar de naam Jr&Sr?
"Omdat ik in mijn winkel niet alleen kleding verkoop voor grote mannen, maar ook een collectie heb voor de jongste jongens. Vaders en zonen komen voor speciale gelegenheden samen hier shoppen, bijvoorbeeld voor een bruiloft. In mijn assortiment ga ik van heel kleine tot heel grote confectiematen."

Hoe zag jouw afgelopen jaar eruit?
"Ik ga het niet beter voordoen dan dat het is: het was en is enorm pittig. Terwijl ik vorig jaar voorjaar net op dreef kwam, mijn vaste klantenkring aan het uitbreiden was en aan naamsbekendheid won, stond corona voor de deur. Dat was een flinke domper. Toch ben ik altijd positief gebleven en heb ik gekeken naar de kansen die er wel zijn. Zo breidde ik onder andere het assortiment uit, om op die manier een bredere doelgroep te kunnen bereiken. De maatpakken waren immers opeens stukken minder nodig nu vrijwel iedereen thuiswerkte en menig bruiloft uitgesteld werd. Ik heb me daarom meer op de 'smart casual' collectie gefocust en ben grote, bekende merken als Marc O'Polo en JOOP! gaan verkopen om zo de aantrekkingskracht van het publiek te vergroten."

Hoe zie je de toekomst voor je?
"Positief, dat sowieso. Ik ben niet iemand die zomaar opgeeft. Ik heb mijn webshop sterk verbeterd waardoor klanten vanuit het hele land me weten te vinden. En doordat ik dichtbij het Noordeinde zit waar ook veel herenzaken zijn, weet ik zeker dat de klanten straks weer aantrekken. We versterken elkaar echt en gunnen elkaar veel. Als iemand bij mij niet slaagt en op zoek is naar iets anders, verwijs ik ze met liefde door naar één van mijn buren. En het mooie is: dat doen zij andersom ook."

Heb je nog een afsluitende tip voor andere ondernemers?
"Afgelopen jaar heeft me geleerd niet enkel naar het zakelijke succes te kijken. Ik kan ontzettend blij worden van mijn kinderen die me om mijn nek vliegen na een dag in mijn zaak te hebben gestaan. Ook zou ik iedereen mee willen geven je niet zomaar bij de situatie neer te leggen, maar door te gaan. Dan doen zich altijd nieuwe kansen en inzichten voor."