Precies een week geleden streek menig Hagenaar weer voor het eerst op een terrasje neer. Die mochten die dag, onder voorwaarden, voor het eerst weer open. Zo ook strandtent Suiderstrand op het Kijkduinse strand. Wij vroegen bedrijfsleider Bas Tuijt hoe hij terugkijkt op die eerste week: 

"Na een treurige winterperiode waarbij er meer dingen niet mochten dan wel, kwam de datum dat de terrassen weer open mochten steeds dichterbij. Je merkte het al toen 1 maart de take away werd geopend. Iedereen die langs kwam was overenthousiast dat ze in ieder geval weer even een koffietje konden halen bij iemand met een glimlach op z'n gezicht." 

Maar dat was nog maar een voorproefje? 
"Ja, dat klopt. Woensdag 28 april was het zo ver, 12:00 uur sharp! De terrassen waren vol gereserveerd, het mocht weer! Allemaal blije mensen, een lichtelijk hectisch begin, heerlijk! Zo hoort het wat mij betreft ook wel een beetje op het strand."

Hij vervolgt: "Al ons personeel was tot in de tenen gemotiveerd om er een succes van te maken en de vreugde spatte er dan ook vanaf. Om 12:00 uur kon het weer niet beter, een heerlijk zonnetje verwarmde de kussens voor de eerste lading gasten die zaten te popelen om plaats te nemen. De goden waren ons gunstig gezind die dag. Gasten konden weer genieten van een moment van rust en ontspanning op ons geliefde Hollandse strand."

En hoe is het nu na een week? 
"Op het moment van dit interview, raast de eerste echte storm om onze oren. Het hele terras is weer ingepakt en we hopen er maar op dat alles heel blijft met windstoten van meer dan 100 kilometer per uur. De eerste terrasdagen zijn geweest en die eerste storm komen we ook wel weer door. Het begint haast weer op het normale leven te lijken."

Is er nog iets wat je andere ondernemers wil meegeven? 
"Ik probeer met ons team vooral heel erg vast te houden aan het gevoel van blijdschap van vorige week. En dat gevoel gun ik anderen ook. Probeer te genieten van de momenten die er toe doen. De momenten op onze terrassen zijn niet gewoon, maar elke keer weer een feestje!"