Een paar weken geleden zijn we vanuit het Haags Retailpunt een hulpprogramma gestart om lokale ondernemers te helpen bij het online ondernemen en hun marketing & sales. Bij wijze van pilot hebben we een online advies bureau (GetOn) gevraagd om een aantal ondernemers te helpen bij het vergroten van hun online zichtbaarheid en vindbaarheid.

Vijftig geselecteerde lokale ondernemers ontvingen in dit kader een rapport over de online prestaties van hun bedrijf. Hierin werd bijvoorbeeld getoond, hoe goed hun onderneming vindbaar is op Google en Facebook. Zestien van hen hebben vervolgens ook nog een advies op maat gekregen. Zij hebben ontzettend veel waardevolle tips gekregen om hun onderneming op online gebied naar een hoger niveau te tillen. Komende periode delen we hier een aantal van die tips met jullie.

De eerste ondernemer die zijn ervaringen met jullie deelt, is Remco Striegel van baby- en kinderkledingwinkel Ernies in de Keizerstraat. Wij vroegen hem welke tips hem goed op weg hebben geholpen en waar hij de komende periode mee aan de slag gaat.

"Vooral de praktische adviezen kon ik heel goed gebruiken," geeft hij bij ons aan. "Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe ik het menu op mijn website kan verbeteren. Dat is voor onze onderneming heel waardevol, zeker in tijden waarin er ontzettend veel online geshopt wordt." Op de vraag wat hem nog meer is bijgebleven antwoordt hij: "Dat het heel slim is om op al je social media pagina's dezelfde naam als de naam van je website te gebruiken. Op die manier zijn we namelijk veel beter zichtbaar." En zegt hij lachend "dat het vaak beter is om niet teveel te posten: kwaliteit boven kwantiteit."

Tot slot deelt hij een goede tip voor andere ondernemers: "Ik heb geleerd dat het verzamelen van Google-recensies ontzettend goed is voor je online vindbaarheid. Nog veel waardevoller dan bijvoorbeeld de recensies op Facebook. Ik zou andere ondernemers dan ook adviseren om regelmatig aan tevreden klanten te vragen om daar een recensie achter te laten".

Meer online tips te weten komen? Houd de komende weken vooral onze kanalen in de gaten, er komen meer ondernemers aan bod.