Grote groep Haagse ondernemers stemt voor samenwerking

De afgelopen weken spraken honderden Haagse ondernemers zich uit voor samenwerking in een bedrijveninvesteringszone (BIZ). Dit is een afgebakend gebied waarin de ondernemers zélf bepalen hoe en waarmee hun winkelgebied of bedrijventerrein aantrekkelijker wordt gemaakt. Per 1 januari 2022 kent Den Haag door de positieve uitslag van de gehouden draagvlakmetingen 25 bedrijveninvesteringszones.

Bedrijveninvesteringszone
Wethouder Saskia Bruines: “Wat een mooi resultaat! Voor de gemeente is het een groot voordeel om via een BIZ een aanspreekpunt te hebben in de winkelgebieden en bedrijventerreinen. De ondernemers schrijven een plan en betalen zelf mee aan de uitvoering. Denk aan meer evenementen in het gebied, feestverlichting, betere marketing en vindbaarheid online. Daarnaast stelt de gemeente kwartiermakers beschikbaar die de verenigingen of stichtingen helpen met het organiseren, oprichten en verlengen van een BIZ.”

Twee nieuwe BIZ-en
Vanaf 1 januari kent Den Haag 2 nieuwe BIZ-en. Ondernemers in de Frederikstraat hebben de handen ineen geslagen en dat is ook gebeurd bij de vastgoedeigenaren van de Fahrenheitstraat/Thomsonlaan. Deze laatste komt naast de reeds bestaande BIZ Winkelgebied De Fahrenheit van de gebruikers van de panden.

Zes gebieden kiezen opnieuw voor samenwerking
De winkelgebieden Aert van der Goesstraat, Badhuisstraat, Reinkenstraat en Van Hoytemastraat kiezen opnieuw voor de BIZ. Per 1 januari 2022 zullen deze gebieden worden verlengd voor 5 jaar. De Frederik Hendriklaan zal door de positieve draagvlakmeting worden uitgebreid met de Willem de Zwijgerlaan en verder gaan als BIZ De Fred. Bedrijventerrein ZKD, de grootste BIZ van Den Haag, zal eveneens met 5 jaar worden verlengd. Ook op het bedrijventerrein hebben de ondernemers zich vóór samenwerking uitgesproken.

Deel dit bericht:

Meer berichten

De voordelen van een BIZ

In Nederland worden steeds vaker Bedrijveninvesteringszones (BIZ) opgericht. Deze zones bieden tal van voordelen voor lokale ondernemers en de gemeenschap als geheel. Een van de