Subsidie voor verbouwing kleine bedrijfsruimtes

Ben je eigenaar van een bedrijfsruimte en heb je plannen voor verbouwing of uitbreiding van die ruimte? Of ben je eigenaar van vastgoed dat wordt omgebouwd naar bedrijfsruimte? Gemeente Den Haag ondersteunt dit graag met de subsidie voor kleinschalige bedrijfshuisvesting want Den Haag heeft kwalitatief goede bedrijfsruimte nodig. 

Maximaal €100.000 subsidie
De gemeente subsidieert maximaal 10% van de kosten van de verbouwing van de bedrijfsruimte.  Ondernemers kunnen maximaal €100.000 subsidie krijgen. Er is een aantal voorwaarden. Zo moet het pand dat verbouwd gaat worden de bestemming ‘bedrijf’ of ‘gemengd met als toegestane functie bedrijf’ hebben, of er is een lopende aanvraag voor wijziging van de bestemming of het gebruik, waardoor een bedrijfsfunctie mogelijk is in de toekomst.

Ook moet het onroerend goed op een van de Haagse bedrijventerreinen staan of in één van de stadsdelen Escamp, Scheveningen, Loosduinen, Segbroek of Centrum. Kijk voor alle subsidievoorwaarden op www.denhaag.nl. Daar kun je ook meer informatie vinden en een aanvraag doen.

Wacht niet te lang! 
Er is €1.500.000 beschikbaar voor deze subsidie. Indienen van de aanvraag kan tot en met 31 december 2022, maar het advies is om niet tot het laatste moment te wachten. Als het subsidiebudget op is, sluit de regeling.

Combineer met andere financiering
Ook wijzen we je graag op de mogelijkheid om deze subsidie te combineren met een financiering van het Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED). FRED helpt Haagse ondernemers met een passende financiering voor de (her)ontwikkeling van kleinschalige bedrijfsruimtes. Van de verbouwing van bestaande bedrijfslocaties tot de transformatie van winkels. Kijk voor meer informatie op www.freddenhaag.eu.

Deel dit bericht:

Meer berichten

De voordelen van een BIZ

In Nederland worden steeds vaker Bedrijveninvesteringszones (BIZ) opgericht. Deze zones bieden tal van voordelen voor lokale ondernemers en de gemeenschap als geheel. Een van de