Verrassende culturele etalages in de Haagse binnenstad

Sinds woensdag 11 mei jl. zijn er in de Spuistraat verrassende etalages te zien. Het gaat hierbij om een creatief experiment van Haagse culturele instellingen, vastgoedpartijen en gemeente Den Haag, als tijdelijke oplossing voor leegstaande winkelpanden. Wethouder Saskia Bruines (Economie) onthulde de eerste tijdelijke etalages van het Mauritshuis, Beeld en Geluid Den Haag, het Kinderboekenmuseum, Escher in het Paleis en het Paard van Troje.

Aantrekkelijke oplossing voor leegstaande winkelpanden 
Met het project ‘Cultuur in de Etalage‘ worden leegstaande etalages ingevuld met het aanbod van culturele instellingen uit de binnenstad. Op deze manier ziet de winkelstraat er aantrekkelijker uit, hebben de bezoekers iets bijzonders te zien én kunnen de musea en poppodia hun aanbod laten beleven aan publiek dat ze normaal niet bereiken. Daarnaast is het ook voor de pandeigenaar een aantrekkelijke manier om het leegstaande pand onder de aandacht te brengen. Win-win-win dus! 

Naast prachtige levensgrote afbeeldingen op de etalages wordt er ook een 3D-beleving gecreëerd. Zo blaast er feestelijke confetti rond het meisje met de parel, beweegt ‘Kikker’ met zijn poten heen en weer en d.m.v. een optische illusie verandert het gezicht van Escher naarmate je langs de etalage loopt. Kortom: beleving in de etalage!

Het project ‘Cultuur in de Etalage’ loopt van mei tot eind 2022 en is in te vinden in het hartje van de binnenstad van Den Haag. De eerste etalages zijn te bewonderen in de Spuistraat; in de etalages van het voormalige ‘Hudson’s Bay’-pand.
Met deze pilot probeert Gemeente Den Haag op een innovatieve manier leegstand tegen te gaan én cultuur een zetje in de rug te geven.

Heb je ook een pand in de aanbieding waar ‘Cultuur in de Etalage’ in kan trekken voor minimaal 3 maanden? Of ken je een culturele instelling in de binnenstad die mee wil doen aan het project ‘Cultuur in de Etalage’? 
Neem dan contact op met Iris Reijman via iris@spinnerlangkous.nl

Deel dit bericht:

Meer berichten

De voordelen van een BIZ

In Nederland worden steeds vaker Bedrijveninvesteringszones (BIZ) opgericht. Deze zones bieden tal van voordelen voor lokale ondernemers en de gemeenschap als geheel. Een van de