Subsidie voor aanpak gevels Spuistraat en Vlamingstraat

Pandeigenaren aan de Spuistraat en Vlamingstraat kunnen vanaf nu een subsidie aanvragen bij de gemeente voor het opknappen van hun gevels. Hiermee krijgen zij de mogelijkheid om hun pand weer toekomstbestendig te maken en daarmee deze belangrijke winkelstraten aantrekkelijker. De subsidieregeling loopt tot 1 januari 2023. 

Over de jaren heen is de staat van de gebouwen aan de Spuistraat en Vlamingstraat langzaam maar zeker achteruit gegaan. Dat komt onder andere door het intensieve gebruik van deze winkelpanden. Met de ‘Subsidieregeling gevels Spuistraat en Vlamingstraat Den Haag 2022’ kunnen de panden in deze historische winkelstraten toekomstbestendig en aantrekkelijker gemaakt worden. Meer informatie over de voorwaarden van de subsidieregeling en de aanvraag vind je op de website van het OndernemersPortaal.

Goede kwaliteit en uitstraling 
Vastgoedeigenaren, ondernemers en inwoners van Den Haag hebben allemaal belang bij een goede kwaliteit en uitstraling van Haagse winkelstraten. Daarom heeft de gemeente samen met de eigenaren van de panden en ondernemers aan de Spuistraat een plan gemaakt hoe de gevels in hun straat in de toekomst verbeterd kunnen worden.

De gemeente wil actief de vastgoedeigenaren van beide straten stimuleren om hun gevels op te knappen. Hierbij worden zij gelijk geïnformeerd over welke mogelijkheden zij hebben om hun panden energiebesparender en duurzamer te maken. 

Spuistraatakkoord 
De subsidieregeling is een van de opbrengsten van het ‘Spuistraatakkoord’. De gemeente, pandeigenaren en gebruikers hebben in dit akkoord afspraken gemaakt om samen de kwaliteit en aantrekkelijkheid van de winkelstraat te verbeteren. Daar waar mogelijk wordt gestimuleerd gevelaanpak in de Spuistraat en Vlamingstraat te combineren met andere verbouwingsinitiatieven, bijvoorbeeld het wonen boven winkels. De gemeente begeleidt initiatiefnemers hierin en biedt hen waar mogelijk een subsidie voor het maken van een aparte toegang in de gevel naar de bovenverdieping.

Kijk voor meer informatie over de voorwaarden van de subsidieregeling en de aanvraag op de website van het OndernemersPortaal.

Deel dit bericht:

Meer berichten