Twee subsidieregelingen geopend voor Haagse winkelgebieden

Vanaf nu zijn de twee subsidieregelingen van gemeente Den Haag voor Haagse winkelgebieden aan te vragen. De subsidie bedraagt per regeling voor kleine winkelgebieden (tot 100 ondernemingen) maximaal tweederde van de kosten met een maximum van € 3.000,-. De subsidie voor grote winkelgebieden (100 of meer ondernemingen) bedraagt maximaal tweederde van de kosten met een maximum van € 5.000,-.

Let op: het gaat om twee verschillende subsidieregelingen, die apart van elkaar moeten worden aangevraagd. Heb je vragen rondom het indienen van deze aanvragen, mail dan naar winkelgebieden@haagsretailpunt.nl

Subsidie ‘Eindejaarsactiviteiten voor winkelgebieden’
Doel van deze subsidieregeling is het ondersteunen en bevorderen van initiatieven die de aantrekkelijkheid van Haagse winkelgebieden tijdens de feestdagen op een duurzame manier verhogen. BIZ-, winkeliers- en ondernemersverenigingen binnen de hoofdwinkelstructuur en/of toeristische kernen kunnen aanspraak maken op deze subsidie voor de uitvoer van sfeer verhogende eindejaarsactiviteiten. 

Klik hier om de subsidie ‘Eindejaarsactiviteiten voor winkelgebieden’ aan te vragen.

Subsidie ‘Economisch herstel winkelgebieden’
Winkelgebieden hebben de afgelopen jaren door corona een deel van hun aantrekkingskracht verloren. De gemeente Den Haag wil helpen om de gevolgen van de coronacrisis op de aantrekkelijkheid van de winkelgebieden te herstellen en gaat binnenkort de ‘Subsidie economisch herstel winkelgebieden Den Haag’ beschikbaar stellen. Doel van deze subsidie is het ondersteunen en bevorderen van initiatieven die de aantrekkelijkheid van Haagse winkelgebieden op een duurzame manier verhogen en de bezoekerseconomie ondersteunen. BIZ-, winkeliers- en ondernemersverenigingen binnen de hoofdwinkelstructuur en/of toeristische kernen kunnen aanspraak maken op deze subsidie voor activiteiten die meer mensen naar het winkelgebied trekken.

Klik hier om de subsidie ‘Economisch herstel winkelgebieden’ aan te vragen.

Deel dit bericht:

Meer berichten

Aanmelden voor Haagse Parel geopend

Ken of ben je een Haagse ondernemer die het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan Den Haag? Of ken je een mooi familiebedrijf met een unieke band met Den Haag? Meld jezelf of dit bedrijf dan aan voor de Haagse Parel.