Den Haag pakt je in! van start in 26 winkelgebieden

Koop Lokaal: Koop je cadeaus om de hoek. Dat is de achterliggende boodschap achter de campagne ‘Den Haag pakt je in!’.

Door ook dit jaar lokale ondernemers in hun winkel op de foto te zetten en hun meerwaarde  te benadrukken (extra service, expertise, persoonlijke aandacht), wijzen we bewoners in de stad op het belang van lokaal kopen. Ook kleden we dit jaar 120 etalages sierlijk aan met levensgrote cadeau-strikken en linten; zó valt de campagne op én worden winkelgebieden feestelijk aangekleed.

Letterlijk en figuurlijk inpakken met complimentjes en inpak-service
Naast de etalagestickers en posters worden dit jaar ook weer deurlabels uitgedeeld zodat je kunt laten zien dat je meedoet. Voor een deel van de ondernemers zijn ook setjes met cadeau-labels  beschikbaar, die tevens complimenten-kaartjes zijn. Dit om het concept ‘inpakken’ figuurlijk verder te onderstrepen. Klanten kunnen zo’n kaartje meenemen en aan een cadeau hangen of gewoon weggeven aan iemand die een complimentje verdient. Met een klein gebaar kun je nét even iets extra doen voor iemand, net zoals lokale ondernemers nét even iets extra’s doen voor hun klanten.

Nieuw dit jaar is dat we in een beperkt aantal winkelgebieden een ‘inpak-service’ gaan neerzetten. Tijdens een drukke winkel-dag kunnen bezoekers hier een cadeau laten inpakken, maar ze worden met name even ‘ingepakt’ met een leuk complimentje en een beetje positieve aandacht. Deze inpakservice zetten we met name in als PR-stunt om op leuke, positieve wijze aandacht te vragen voor de extra aandacht die lokale ondernemers aan hun klanten schenken. Houd onze socials in de gaten voor de locaties. @denhaagpaktjein

Nieuw dit jaar: persoonlijke Instagram-filter
Naast de fysieke posters, etalagestickers, outdoor advertenties en inpak-service, gaan we de campagne uiteraard ook online veel aandacht geven. Voor ondernemers een uitgelezen kans om op hun eigen manier mee te doen. Dit jaar hebben we speciaal een persoonlijke Instagramfilter ontwikkeld!

Je kunt nu zelf heel makkelijk een foto of video maken in de layout van de campagne. Zo werkt dat:

  1. Ga in Instagram naar het account @denhaagpaktjein
  2. Je ziet op het beginscherm het symbool met 3 sterren:
  1. Als je op die 3 sterren klikt, kom je bij het DHPJI-filter uit.
  2. Klik op de afbeelding en vervolgens op ‘uitproberen’. Jouw camera wordt nu geactiveerd met daarin de layout van ‘Den Haag pakt je in!’.
  3. Kies nu zelf of je met de camera aan de voorzijde of aan de achterkant van jouw telefoon een foto wil maken. Een video maken kan natuurlijk ook: Houd dan de opnameknop op het scherm ingedrukt. Laat los om te opname te beëindigen.
  4. Ben je tevreden over de foto of video die je gemaakt hebt? Deel ‘m dan in jouw verhaal (story) van Instagram of sla ‘m op op jouw telefoon.
  5. Vergeet vooral niet om de hashtag #denhaagpaktjein te gebruiken en #kooplokaal #koopjekadosindebuurt #DenHaag 

Attendeer je collega-ondernemers op deze manier van online promotie. Hoe meer Haagse ondernemers én bewoners deze campagne uitdragen, hoe sterker de boodschap!

Den Haag Pakt je in! Koop je cadeaus in je buurt!

Deel dit bericht:

Meer berichten