Nienke Veenstra verlaat het Haags Retailpunt

Na drie jaar als projectmanager lokaal ondernemerschap verlaat Nienke het Haags Retailpunt. In die drie jaar heeft Nienke met veel plezier gewerkt mét en vóór lokale ondernemers uit Haags winkelgebieden.

Ze heeft zich met name gericht op het aanreiken van laagdrempelige, direct toepasbare kennis en kunde op het vlak van social media, (online) marketing en online zichtbaarheid voor retail en horeca-ondernemers uit Den Haag. Ook heeft ze de afgelopen twee jaar met veel enthousiasme de campagne ‘Den Haag pakt je in!’ opgezet en aangestuurd.

‘De local hero’s’; de lokale ondernemers die een winkelgebied kleur geven, helpen door hen nét even een tip, extra kennis of een goed idee aan te reiken die je onderneming een stapje vooruit kunnen helpen; dat was haar streven. Ook het delen van inspirerende voorbeelden via social media van Haagse ondernemers die de moed niet opgaven, vond ze belangrijk en heeft een vogelvlucht gekregen in lock-down tijd.

Persoonlijk en toepasbaar
“Erg leuk om te zien dat we hulp aanbieden, waar ondernemers direct wat aan hebben. Zo kreeg ik een mailtje van een bakker die blij was met de tip om reviews van klanten te vragen, zodat de ranking in Google search omhoogging. Of de onderneemster die mij appte dat ze nu écht actiever aan de slag gaat met Instagram voor haar winkel. Ook super; die ondernemer die me vorige week nog vertelde dat mensen zijn posters van ‘Den Haag pakt je in!’, levensgroot in bushokjes hadden zien hangen en zijn zaak waren binnengelopen omdat hij er zo vriendelijk uit zag.”

Den Haag pakt je in: een feestje! 
“Aan de campagne ‘Den Haag pakt je in!’ heb ik met heel veel plezier en enthousiasme gewerkt, samen met een geweldig team, onder andere met Spinner&Langkous en Winkelstrategie en ook erg fijn dat Gemeente Den Haag dit ondersteuntHet is gewoon fantastisch als je door de stad fietst en overal de posters en strikken ziet hangen en op het moment dat je met ondernemers spreekt en ze er ook echt blij mee zijn; daar doe je het toch voor!
 
Al met al kijk ik met veel plezier terug op het Haags Retailpunt en wat we voor winkelgebieden en lokale ondernemers hebben neergezet. Het persoonlijke contact is natuurlijk het leukste. Als ik over het Noordeinde fiets en Marieke zwaait naar me, of Harry schreeuwt “hallo” als ik voorbij de Reinkenstraat loop, dat is toch leuk!.”

Nienke gaat verder als freelance marketing-communicatie specialist. Wie weet komen we haar nog wel eens tegen…

Deel dit bericht:

Meer berichten

De voordelen van een BIZ

In Nederland worden steeds vaker Bedrijveninvesteringszones (BIZ) opgericht. Deze zones bieden tal van voordelen voor lokale ondernemers en de gemeenschap als geheel. Een van de