Openbare toiletten in kaart brengen – Hoge Nood-app

Den Haag wil voor iedereen een gastvrije stad zijn met voldoende voorzieningen. Daar horen (toegankelijke) openbare toiletten bij. Ook voor ouderen en voor mensen met een beperking is de beschikbaarheid van toiletten van belang.

De gemeente is met de beschikbare middelen opzoek naar locaties voor het plaatsen van ten minste één nieuw openbaar toilet per jaar (in de openbare ruimte). Helaas voldoet dit niet aan de vraag die er bij toeristen en bezoekers is. Daarom is de gemeente Den Haag partner geworden van de HogeNood app, waarin alle locaties met toiletten staan weergegeven.

Hoe krijgen we overzicht?
Om een compleet overzicht te geven van voorzieningen, doet de gemeente een beroep op ondernemers, horeca en andere (gemeentelijke) organisaties met voorzieningen om hun toiletten open te stellen. Zeker in tijden van corona is gebleken dat er een dringende behoefte is om inzichtelijk te maken waar een toiletbezoek mogelijk is. Ook veel ondernemers op het strand en de boulevard hebben al voorzieningen beschikbaar voor mensen met HogeNood. In de app kun je jouw locatie toevoegen met de faciliteiten, openingstijden en de kosten voor het gebruik van het toilet.

Doen je mee?
Helpen jullie mee om de voorzieningen inzichtelijk te maken? Dat kan via het aanmeldformulier op de website van HogeNoodhttps://www.hogenood.nl/toilet-toevoegen. Wanneer je je aanmeldt, vragen wij je bij het vak ‘Werk je samen met een gemeente?’ de koppelcode eVIU in te vullen.

Bij het aanmelden kun je aangeven over welke faciliteiten jouw toilet beschikt en of er kosten verbonden zijn aan het gebruik. Verder is het alleen nodig om jouw adresgegevens in te vullen en de openingstijden van de zaak.

De gemeente hoopt dat zoveel mogelijk ondernemers hun toilet aanmelden, zodat Den Haag nog aantrekkelijker gemaakt wordt voor bezoekers.

Deel dit bericht:

Meer berichten

De voordelen van een BIZ

In Nederland worden steeds vaker Bedrijveninvesteringszones (BIZ) opgericht. Deze zones bieden tal van voordelen voor lokale ondernemers en de gemeenschap als geheel. Een van de