BIZ Belgisch Park en BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde hebben de Haagse HRP Retailprijs 2015 gewonnen. De HRP Retailprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan twee Haagse winkeliersverenigingen die het beste idee hebben om hun winkelgebied beter op de kaart te zetten.

Winnaar BIZ Belgisch Park kwam met een plan voor het opzetten van een servicepunt. Dat biedt klanten de mogelijkheid om per e-mail of telefoon bestellingen te doen bij de aangesloten winkeliers. Vervolgens kunnen de bestellingen worden afgehaald bij het servicepunt, of worden thuisbezorgd met de bakfiets. Een vernieuwend, klantgericht en duurzaam plan, aldus de jury.

 

BIZ Winkelgebied Paleis Noordeinde viel ook in de prijzen met de Klein-Kunst-Plaats, een vast open podium midden in het winkelgebied. Van dit podium kunnen kinderen, maar ook volwassen artiesten gebruik maken. De jury verwacht van dit idee een groot effect op de leefbaarheid en uitstraling van de Plaats en het omliggende winkelgebied.

Wethouder Klein: "Den Haag loopt voorop als winkelstad. We hebben 68 sterke winkelgebieden en investeren doorlopend in vernieuwing, bijvoorbeeld met het Smart Shopping concept. Ook hebben we vanaf het begin de mogelijkheid van de bedrijveninvesteringszone (BIZ) omarmd. Ook dit jaar viel mij weer op hoe enthousiast en creatief de aangesloten ondernemers zijn voor hun stad en hun winkelgebied. Om klanten te behouden moet je blijven vernieuwen. Dat zit in onze stad wel goed!"

De Haagse HRP Retailprijs is een gezamenlijk initiatief van de gemeente en het Haags Retailpunt, een serviceorganisatie voor alle Haagse winkeliersverenigingen. Het Haags Retailpunt staat winkeliers- en ondernemersverenigingen bij met informatie en advies, zodat zij zo goed mogelijk kunnen ondernemen.