Ondernemers Haagse Bankastraat richten nieuwe BIZ op: Den Haag heeft er nu 25

De oprichters van BIZ Bankastraat met in hun midden wethouder Nur Icar.(Foto: Winkelstrategie)

Ondernemers in de Haagse Bankastraat willen hun krachten bundelen en hebben daarom het initiatief genomen om een nieuwe bedrijveninvesteringszone (BIZ) op te richten. “Mooi dat ze gaan samenwerken”, zegt wethouder Nur Icar. 

Een BIZ is een afgebakend gebied, zoals een winkelgebied of bedrijventerrein. Binnen dit gebied investeren de ondernemers en/of eigenaren gezamenlijk in de kwaliteit van de omgeving. Dat doen ze bijvoorbeeld door het organiseren van activiteiten en door te zorgen voor aankleding met bloembakken en sfeerverlichting tijdens de feestdagen.

Grote waarde

Wethouder Nur Icar die onder andere het MKB in Den Haag in zijn portefeuille heeft, is blij dat de ondernemers in dit winkelgebied in de wijk Archipel in het centrum van Den Haag hun krachten gaan bundelen. “Ondernemers zijn van grote waarde voor Den Haag. Harde werkers, die zorgen voor banen en de motor achter de economie zijn. Mooi dat zij gaan samenwerken door met elkaar te investeren in een BIZ. Zo dragen zij allemaal bij aan de leefbaarheid en aantrekkelijkheid van onze stad.”

Bijdrage

Gemeente Den Haag ondersteunt het oprichten van bedrijveninvesteringszones in Den Haag. Betrokken ondernemers en/of eigenaren in een BIZ-gebied maken een vijfjaren plan en betalen een bijdrage aan de gemeente. Deze bijdragen worden jaarlijks als subsidie verleend aan de BIZ-vereniging of -stichting. Den Haag kent, inclusief de oprichting van de nieuwe BIZ Bankastraat, 25 bedrijveninvesteringszones.

Deel dit bericht:

Meer berichten