Het Haags Retailpunt zet zich in om winkelgebieden in de stad te versterken, hen uit te dagen en in staat te stellen om verder te professionaliseren.

Het Haags Retailpunt is een onafhankelijke organisatie voor (collectieve) retailers, vastgoedontwikkelaars, investeerders en andere professionals uit de ICT- en onderwijssector. Het Haags Retailpunt zet zich in om winkelgebieden in de stad te versterken, hen uit te dagen en in staat te stellen verder te professionaliseren. Tegelijkertijd is het Haags Retailpunt de gesprekspartner op het gebied van innovatie. Blijven vernieuwen is tenslotte een ‘must’ en zorgt ervoor dat Den Haag als winkelstad kan inspelen op de laatste trends en ontwikkelingen. Hiermee wordt uiteindelijk voorzien in de veranderende behoeftes van de consument op het gebied van winkelen.

Aanpak

Het Haags Retailpunt is in ambitie en opzet uniek in Nederland en werkt consequent en consistent aan het verder ontwikkelen van Den Haag als beste winkelstad van Nederland. Aan de hand van vier verschillende werkvelden reikt het Haags Retailpunt zowel strategische als praktische tools aan en biedt het concrete oplossingen. Hiermee worden (collectieve) retailers uitgedaagd, geïnspireerd en in staat gesteld verder te innoveren en professionaliseren. Tegelijkertijd heeft het Haags Retailpunt ook alle benodigde kennis in huis over branchering, vastgoed én slimme en innovatie retailoplossingen.

De werkvelden binnen het Haags Retailpunt zijn